Wereldreisbestemmingen en vakantie gratis reisgidsen met DelaatTravel

Reisreizen en gratis reisgidsen met DelaatTravel.com? De rivier de Theems stroomt dwars door het hart van het centrum van Londen en biedt een dramatische achtergrond voor de beroemde skyline van de stad met bezienswaardigheden langs de oevers. Loop langs de rivier van Westminster naar Tower Bridge en je passeert Londense iconen zoals de London Eye, Big Ben, de Houses of Parliament, de Tower of London, St Paul’s Cathedral, Southbank, Shakespeare’s Globe en de London Bridge.

De staatsgreep van 1913 zette het land onder controle van de Three Pashas , die grotendeels verantwoordelijk waren voor de intrede van het rijk in de Eerste Wereldoorlog in 1914. Tijdens de Eerste Wereldoorlog pleegde de Ottomaanse regering genocides tegen haar Armeense , Assyrische en Pontische Grieks onderwerpen. a het verliezen van de oorlog werd de conglomeraat van gebieden en volkeren die het Ottomaanse rijk hadden gevormd, opgedeeld in verschillende nieuwe staten . De Turkse Onafhankelijkheidsoorlog , geïnitieerd door Mustafa Kemal Atatürken zijn kameraden tegen de bezettende geallieerde machten resulteerden in de afschaffing van het sultanaat in 1922 en de oprichting van de Republiek Turkije in 1923, met Atatürk als eerste president. Atatürk voerde tal van hervormingen door , waarvan vele verschillende aspecten van het westerse denken, de filosofie en de gebruiken in de nieuwe vorm van de Turkse regering verwerkten .

Vanwege de centrale geografische ligging in Zuid-Europa en de Middellandse Zee , is Italië van oudsher de thuisbasis van talloze volkeren en culturen. Naast de verschillende oude volkeren verspreid over wat nu het hedendaagse Italië is, met als meest overheersende de Indo-Europese Italische volkerendie het schiereiland zijn naam gaven, vanaf het klassieke tijdperk, stichtten Feniciërs en Carthagers kolonies, meestal in het insulaire Italië , Griekenvestigden nederzettingen in de zogenaamde Magna Graecia van Zuid-Italië , terwijlEtrusken en Kelten woonden respectievelijk in Midden- en Noord-Italië. Een Italische stam die bekend staat als de Latijnen vormde het Romeinse koninkrijk in de 8e eeuw voor Christus, dat uiteindelijk een republiek werdmet een regering van de Senaat en het Volk . De Romeinse Republiek veroverde en assimileerde aanvankelijk haar buren op het Italiaanse schiereiland, en breidde uiteindelijk delen van Europa , Noord-Afrika en Azië uit . Tegen de eerste eeuw voor Christus, het Romeinse rijkontstond als de dominante macht in het Middellandse Zeegebied en werd een toonaangevend cultureel, politiek en religieus centrum , dat de Pax Romana opende , een periode van meer dan 200 jaar waarin de Italiaanse wet , technologie , economie , kunst en literatuur zich ontwikkelden. Italië bleef het thuisland van de Romeinen en de metropool van het rijk, wiens erfenis ook te zien is in de wereldwijde verspreiding van cultuur, regeringen, het christendom en het Latijnse schrift. Ontdek nog meer details aan Vakantie gratis reisgidsen.

Allesbehalve een doorsnee attractiepark is Le Puy du Fou, op ca. een uur rijden van Nantes (Frankrijk). Dit attractiepark staat in zijn geheel in het teken van de middeleeuwen. Het park ontstond toen in 1977 ruïnes van een kasteel werden gevonden met daaromheen slechts brandnetels. In 1978 werd de eerste show opgevoerd en nog steeds staan deze shows centraal. Maar tussen alle voorstellingen door kun je een middeleeuws dorp bezoeken en diverse attracties trotseren. Zoals de Springende Waterstralen. Je vindt er daarnaast een dierenlabyrinth en een speelkasteel. Le Puy du Fou voelt als back to basic. Geen hightech standjes, maar een soort jeugdsentiment voor dertigplussers, want zo zagen pretparken er vroeger uit. Leuk! Opvallend is dat Le Puy du Fou dik wint van Disneyland Parijs volgens de bezoekers van TripAdvisor, terwijl deze laatste het meest bezochte attractiepark van Frankrijk is. Toch eindigt deze pas op plek 19.

In het noordoosten van Frankijk, onder Luxemburg, ligt het plaatsje Metz. Door de dichte ligging bij de grenzen met zowel Luxemburg als Duitsland zie je in Metz veel Duitse invloeden terug. In Metz vind je de gotische Saint-Stephen kathedraal met de grootste hoeveelheid glas-in-loodramen ter wereld, evenals de Basilique de Saint-Pierre-aux-Nonnains, de oudste bestaande kerk van Frankrijk. Metz heeft daarnaast ook heel wat parken en tuinen en staat daarom ook wel bekend als La Ville Verte. De Elzas streek is de meest noordoostelijke streek van het land en ligt tegen zowel de grens met Duitsland als de grens met Zwitserland aan. De hoofdstad van deze streek is het prachtige Strasbourg, waar de Franse architectuur samenkomt met de Duitse architectuur. De geplaveide straatjes worden omringd door oude vakwerkhuizen en andere historische gebouwen, zoals de gotische Cathédrale Notre-Dame de Strasbourg. Die kathedraal heeft 1 van de grootste astronomische klokken ter wereld. In Strasbourg vindt jaarlijks ook 1 van de bekendste en oudste kerstmarkten van Europa plaats, een bezoekje rond Kerst is dus ook zeker een aanrader!

Achter de Spaanse Trappen vind je de Pincio Promenade met daarachter het 80-hectare grote park Villa Borghese waar je een mooie wandeling kan maken. Je ontsnapt er even aan de drukte van de stad. Het is ook de ideale plek om te gaan joggen. In het park vind je bovendien ook verschillende musea, met onze reisgids Rome komt je er langs. Het indrukwekkende Pantheon in Rome uit de tweede eeuw na Christus ligt verstopt tussen de gebouwen van een woonwijk. Eenmaal daar snap je meteen waarom de tempel wereldberoemd is. Bovenop de tempel staat een gigantische koepel waar in het midden een grote opening zit die voor natuurlijk licht in de tempel zorgt. Zien meer info aan delaattravel.com.

Author: