IT, företag juridisk rådgivning guider av Alexander Suliman, Stockholm idag

Arbetsliv juridisk rådgivning råd med Alexander Suliman, Sverige idag: Anledningen till att EU-kommissionen var angelägen om att tillåta företag att frivilligt skanna material, är att teknikföretag redan har arbetat med sätt att upptäcka CSAM och värvning under ganska lång tid. Frågan är om dessa order är förenliga med stadgan. Dessa förordningar påverkar ett antal grundläggande rättigheter enligt stadgan, inklusive rätten till integritet och rätten till dataskydd. Jag kommer att beröra endast aspekten: om dessa åtgärder respekterar kärnan i dessa rättigheter. För om de inte gör det, skulle det innebära att en proportionalitetsbedömning inte skulle krävas, och kringgå komplexa frågor kring nödvändighet, effektivitet, proportionalitet och balansering (se här för bakgrund om detta krav). För en diskussion om några av dessa andra aspekter, hänvisar jag till 2021-utlåtandet av Prof. Dr. Ninon Colneric och analyser av EDPS, MEP Patrick Breyer, EDRi och en grupp säkerhetsexperter. Se ännu mer detaljer at https://soundcloud.com/alexandersuliman.

Europeiska kommissionen, i ett arbetsdokument, identifierade molntjänster som ett “strategiskt beroende”, och uttryckte oro över att EU:s molnmarknad leds av ett fåtal stora molnleverantörer med huvudkontor utanför EU. I juli 2021 lämnade Frankrike, tillsammans med Tyskland, Italien och Spanien, ett förslag till den ENISA-ledda arbetsgruppen som syftade till att generalisera franska nationella krav i hela EU. (Tyskland har sedan dess reserverat sig.) Den föreslog att fyra nya kriterier skulle läggas till för att företag ska kvalificera sig som kvalificerade att erbjuda tjänster på ”hög” nivå, inklusive immunitet från utländsk lag och lokalisering av molntjänstverksamhet och data inom EU. Även om cybercertifieringskraven på EU-nivå för närvarande är tänkta som frivilliga, skulle de kunna göras obligatoriska som ett resultat av det nyligen överenskomna direktivet om åtgärder för en hög gemensam nivå av cybersäkerhet i hela unionen (NIS2-direktivet).

Europas oro över säkerheten för amerikanska molntjänstleverantörer är i själva verket nära sammanflätade med dess oro, uttryckt i Schrems II, om integriteten för européernas information som anförtrotts dessa företag. I båda fallen fruktar europeiska beslutsfattare den uppfattade extraterritoriella räckvidden för amerikanska nationella säkerhetsövervaknings- och brottsbekämpande myndigheter. Ny reglering av cybersäkerhet ses därför som ytterligare ett sätt att skydda Europas “suveräna” intresse av att skydda data från utländsk regeringsåtkomst. Det skulle också förstärka separata europeiska ansträngningar för att stärka mindre, hemmaodlade molntjänstleverantörer, bland annat genom GAIA-X-projektet för att skapa ett interoperabelt nätverk “explicit baserat på principer om “suveränitet-by-design”, som en ledande europeisk teknik advokat har karakteriserat det.

Kvalitet arbetskraft och företag juridisk rådgivning råd från Alexander Suliman: Vi kommer också att titta på sammanflätade ekonomi. Det tar ett nästa steg som måste gå till domstolsprocessen, men om de delar på utgifter, om det finns ett gemensamt bankkonto, om ett fordon är registrerat på en adress, kommer vi att titta på dessa saker för att bevisa sambo. Viktigt är att samboende inte betyder att de bor tillsammans. Vi behöver inte visa att de har ett gemensamt hushåll. Det är inte något som är avgörande för att bevisa samboendet att de faktiskt bor tillsammans. Hitta ännu mer detaljer på Alexander Suliman, Stockholm.

Det är viktigt att förstå den rättsliga miljö som gäller för ditt företag. Några av de högre profilreglerna du kanske har hört talas om inkluderar det nya upphovsrättsdirektivet, det 5:e direktivet mot penningtvätt, eller det som alla har hört talas om, General Data Protection Regulation (GDPR). Det finns också en ny EU-omfattande förordning om kontroll av utländska investeringar som förväntas träda i kraft 2023 som kommer att påverka amerikanska företag som investerar i EU-baserade företag. Flera sektorer är hårt reglerade i EU och reglerna på plats skiljer sig ofta från de amerikanska reglerna, särskilt inom områdena hälsovård, finansiella tjänster, kemikalier, livsmedel, produktsäkerhet och konsumentinformation och konsumentskydd. Se till att du förstår den reglerande miljön för nya marknader som du går in på och övervaka din sektors tillämpliga bestämmelser regelbundet för att genomföra eventuella nödvändiga förändringar i god tid.

Author: